TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju učenja in izoraževanja. Projekt uspešno že od leta 1996 usklajuje Andragoški center Slovenije v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov iz celotne države. Z njim želijo opozoriti na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in vlogah, ki jih posameznik v svojem življenju sprejema.V letošnjem šolskem letu se bo tudi naša šola z različnimi prireditvami in dogodki priključila projektu in s tem prispevala k udejanjanju njenega slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’.

Pri razrednih urah bomo izvedli  dve predavanji za devetošolce, kjer se bodo seznanili s spolno prenosljivimi boleznimi ter varno spolnostjo. Učenci devetošolci se bodo odpravili na ekskurzijo v Krapino, kjer si bodo ogledali muzej Krapinskih neandertalcev ter na Avstrijsko Koroško, kjer bodo spoznali temelje slovenstva. Prav tako bodo iz slanega testa izdelovali darilca za starše.

Projekt vodi učiteljica Eva Cankar.

Več…

PODRUŽNIČNA OŠ PRISTAVA PRI MESTINJU

V letošnjem šolskem letu se bo tudi podružnična šola z različnimi prireditvami in dogodki priključila projektu in s tem prispevala k udejanjanju njenega slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’.
Izvedli bomo druženje treh generacij, učenci bodo spoznali in se tudi igrali stare igre, kot so se igrale nekoč. Kamenčki, “Am salam”, “Mamica, koliko je ura?”, “Voziti šajtrgo”… Poustvarili bodo tudi svojo žogo iz starih nogavic.
V okviru delavnice »Pisava skozi čas«, bodo učenci spoznali stare pisave in pomen pisanja.  Za kaj še, razen za klice, lahko uporabljamo mobilni telefon, pa bodo starejši spoznali na delavnici »Babica in dedek ter mobilni telefon«.

Projekt vodi učiteljica Simona Gobec Drofenik.