+386 3 818 3320 - OŠ Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju učenja in izoraževanja. Projekt uspešno že od leta 1996 usklajuje Andragoški center Slovenije v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov iz celotne države. Z njim želijo opozoriti na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in vlogah, ki jih posameznik v svojem življenju sprejema.V letošnjem šolskem letu se bo tudi naša šola z različnimi prireditvami in dogodki priključila projektu.

Na matični šoli vodi projekt učiteljica Eva Cankar. Na podružnični šoli vodi projekt učiteljica Simona Gobec Drofenik.

Več…

MATIČNA OSNOVNA ŠOLA

V letošnjem šolskem letu se bo tudi naša šola z različnimi prireditvami in dogodki priključila projektu in s tem prispevala k udejanjanju njenega slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. Izvedli bomo športno prireditev, kamor bodo učenci celotne šole povabili svoje starše in stare starše na pohod ali kolesarjenje. Tako je cilj poleg športnih aktivnosti tudi medgeneracijsko druženje. Učenci šestošolci se bodo seznanili z obdobjem pubertete in telesnimi spremembami, s katerimi se deklice in fantje v tem obdobju soočajo. Prav tako se bodo seznanili s strojno proizvodnjo papirja iz odpadnega papirja, čistilno napravo ter si ogledali energetske objekte podjetja VIPAP VIDEM KRŠKO d.d. ter se v mesecu juniju srečali s prekmursko tradicijo, jezikom in prebivalci ter doživeli Prekmurje nekoč in danes. Ob zaključku šolskega leta bomo izvedli proslava ob dnevu državnosti za vse učence in strokovne delavce s pestrim kulturno-umetniškim programom.

Projekt vodi učiteljica Eva Cankar.

PODRUŽNIČNA OSNOVNA ŠOLA

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju učenja in izoraževanja. Projekt uspešno že od leta 1996 usklajuje Andragoški center Slovenije v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov iz celotne države. Z njim želijo opozoriti na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in vlogah, ki jih posameznik v svojem življenju sprejema. V letošnjem šolskem letu se bo tudi podružnična šola z različnimi prireditvami in dogodki priključila projektu in s tem prispevala k udejanjanju njenega slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’.
V ta namen bomo izvedli druženje treh generacij. V sodelovanju z DU Pristava pri Mestinju bomo otrokom približali zelišča, jih podučili o njihovi uporabi in jim pokazali, kako z veseljem in zabavno zelišča tudi pripraviti. Skupaj s partnerji projekta FRISCO1 bomo organizirali dogodek »Kako se lahko tudi sami zaščitimo pred poplavami«, ki je namenjen prebivalcem porečja Sotle. Star način mletja žita bodo učenci spoznali na Sorževem mlinu. Ob koncu Tedna vseživljenjskega učenja pa bomo organizirali urbani sprehod, z namenom ozaveščanja in spodbujanja pripadnosti lokalnemu območju bivanja.

 

Projekt vodi učiteljica Simona Gobec Drofenik