Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 3. junija, smo s kratko kulturno prireditvijo slovesno odprli razstavo »Vojna za Slovenijo 1991«, ki jo je pripravilo Policijsko veteransko društvo Sever za celjsko območje.
Zbrane je uvodoma pozdravila ravnateljica Sonja Švajger. V svojem govoru je izpostavila pomen miru, kako bistven je za nas vse in kako ga lahko skupaj ohranjamo in krepimo.
Podžupan Marko Jurak je poudaril, da vojna za Slovenijo ni bila le vojaški konflikt, ampak tudi dokaz naše odločenosti, da si izborimo lastno prihodnost in mesto med neodvisnimi državami sveta.
Predsednik Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje Milan Urbanček je predstavil, kdo pravzaprav so policijski vojni veterani, njihovo vlogo ter njihova prizadevanja k ohranjanju zgodovinskega spomina, resnice in vrednot, pomembnih za nastanek samostojne Republike Slovenije.
Skozi razstavo je goste, učence in učitelje popeljal njen (so)snovalec generalni sekretar Zveze policijskih veteranskih društev Sever Anton Pozvek.
Prireditev je glasbeno popestril Pihalni kvintet Orkestra Slovenske policije, učenci OPB so pod vodstvom Helene Smonkar razmišljali o domovini, Julija Strašek pa se je predstavila s pesmijo Toneta Pavčka. Program je povezovala Maja Pavčnik.
V prostorih šole si lahko razstavo ogledate do 14. junija.
Vljudno vabljeni!

Foto: Mihaela Juričan Šelekar

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost