+386 3 818 3320 - OŠ Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Projekt vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.
 Na matični šoli vodi projekt učiteljica Eva Cankar. Na podružnični šoli vodi projekt učiteljica Suzana Pirman.

Več o projektu…   

 

MATIČNA OSNOVNA ŠOLA

Matična osnovna šola Podčetrtek se je tudi v letošnjem šolskem letu priključila projektu. Aktivnosti bodo potekale od 4. 10. 2021 do 8. 10. 2021 in bodo namenjene devetošolcem. V sodelovanju s strokovnimi delavci CŠOD bodo učenci spoznali belokranjsko pisanico in se seznanili s celotnim postopkom izdelave, naučili se bodo pripraviti belokranjsko pogačo in se naučili kako koristno uporabiti IKT v naravi. Učenci bodo spoznali črno človeško ribico, ki biva le na območju Bele krajine in si ogledali kraško vodno jamo Kobiljačo ter spoznali njene značilnosti.  
Dejavnosti bodo potekale v skladu z vsemi predpisanimi pravili NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe. 

Koordinatorica projekta na matični osnovni šoli je Eva Cankar. 

PODRUŽNIČNA OSNOVNA ŠOLA

Tudi na POŠ Pristava se bomo v šolskem letu 2019/20 priključili projektu: Teden vseživljenjskega učenja (TVU), ki poteka pod geslom »Slovenija učeča se dežela«. Projekt TVU je najvidnejša promocijska kampanja na področju učenja in izobraževanja v Sloveniji. Poslanstvo TVU  je promovirati pomen, vlogo ter možnosti učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema – kot posameznik, član družine, delovnega kolektiva in drugih skupnosti. Aktivnosti na naši podružnični šoli bodo potekale od 11. 5. 2020 do 24. 6. 2020. Namenjene bodo učencem, strokovnim delavcem, staršem ter starim staršem. V sodelovanju s starši naših učencev, strokovnimi delavci in zunanjimi sodelavci bomo v tem času organizirali ustvarjalne in likovne delavnice, potopisno predavanje, obeležili Svetovni dan čebel, izvajali bralne urice (učenci bodo brali mlajšim otrokom v vrtcu),  organizirali bomo vožnjo z vlakom, v Muzeju novejše zgodovine v Celju spoznavali življenje v preteklosti ter različne poklice. Vzporedno z aktivnostmi bomo v daljšem časovnem obdobju posebno skrb namenili zdravemu načinu življenja, življenjskim vrednotam (spoštovanje, osnovni vljudnostni izrazi…) ter medgeneracijskemu druženju.

Projekt vodi učiteljica Suzana Pirman.

 

Dostopnost