Skoči na glavno vsebino

V petek (31. 5. 2024) nam je učiteljica Katja Poharc v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) predstavila otok Zanzibar. Iz te predstavitve sem se veliko novega naučila, med drugim tudi, da ni samoumevno imeti vodo na pipi, hoditi v šolo in imeti brezbrižno življenje. V Zanzibar bi odpotovala tudi sama, saj me je zelo pritegnilo. Življenje tam je čisto drugačno kot pri nas. Lahko smo veseli, da živimo v Sloveniji. (Ajda, 6. a)

Učiteljica Katja nam je predstavila afriški otok Zanzibar. Pokazala nam je veliko fotografij in nekaj posnetkov, kjer so plesali in peli. Naučila nas je tudi nekaj besed – mami se reče mama, atiju se reče baba, babici se reče bibi, dediju se reče babu ipd. (Lana, 6. a)

Na začetku se nam je učiteljica Katja Poharc predstavila. Nato nam je povedala malo o svojem otroštvu in, v katerih državah je že bila. Videli smo fotografije in imena vseh teh držav! Natančno nam je predstavila Zanzibar. Všeč mi je bilo, ker nam je učiteljica Katja pokazala veliko slik in nam povedala tudi nekaj v njihovem jeziku. Pokazala nam je, kakšno šolo imajo tam. Često drugače je kot pri nas. Všeč mi je, ker so tam vsi bolj nasmejani in prijazni. Njihova hrana je raznolika, na fotografijah je izgledala zelo dobro. Tudi sama bi rada kdaj obiskala Zanzibar, tam je lepo.   (Neja, 6. a)

Ko smo prišči v učilnico 2. razreda, mi je bila učiteljica Katja zelo zanimiva. Začela je tako, da nam je povedala, koliko držav je obiskala in koliko služb je potrebovala, da je lahko odpotovala v toliko držav. Obiskala je 36 držav! Letos gre v 37. državo! Naučila nas je veliko besed in pokazala veliko slik. Takoj mi je minilo. (Tija, 6. a)

Meni je bilo všeč zato, ker sem spoznala novo državo Zanzibar. Zanimivo mi je bilo zaradi jezika (npr. dambo pomeni zdravo). Mislim, da so mi potovanja postala všeč, navdihnila pa me je ga. Katja. (Shanaya, 6. a)

(fotografije: Mateja Peperko)

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost