Skoči na glavno vsebino

Učenci 5. razreda matične in podružnične šole so sodelovali v projektu Policist Leon svetuje. Preventivni projekt Policist Leon svetuje so zasnovali na Policijski upravi Slovenj Gradec. Pri vsebinski pripravi in oceni projekta je sodelovalo tudi Ministrstvo za šolstvo in šport. Projekt je namenjen učencem in učenkam petega razreda devetletnega programa osnovne šole, kar pomeni, da naj bi vsako leto sodelovalo približno 20.000 učencev. Nosilec projekta je Uprava uniformirane policije, izvajalci pa so policijske uprave oziroma policijske postaje v sodelovanju z osnovnimi šolami.

S projektom želimo otroke seznaniti z nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v vsakdanjem življenju, in jih poučiti o primernem samozaščitnem oziroma preventivnem ravnanju ter spoštovanju pravil na različnih področjih. Poleg tega želimo povečati prepoznavnost vodij policijskih okolišev in okrepiti partnersko sodelovanje med otroki, učitelji, starši in policijo.

Ob zaključku projekta smo obiskali Kinološko društvo Maribor in si ogledali šolanje policijskih psov ter službene konje policijske uprave Maribor. 

Zahvaljujemo se policijski postaji Šmarje pri Jelšah in Občini Podčetrtek za podporo pri izvedbi projekta. 

Besedilo in fotografije: Sašo Oberski

 

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost